Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Politie controleert verdacht trio in auto, drietal pleegt later inbraak elders

De Hoeksche Waardse politie stuitte afgelopen week bij een controle op een verdacht trio in een auto die vanaf de A29 de afrit Oud-Beijerland nam. Bij het zien van de politiewagen, maakte de bestuurder direct rechtsomkeert. Bij controle bleek er niets strafbaars te zijn, maar enkele dagen later werden de drie inzittenden aangehouden bij een inbraak elders in het land. 

De agenten vonden het verdacht dat de auto vliegensvlug rechtsomkeert maken bij het zien van de politie. Daarop werd het voertuig gecontroleerd en werden de gegevens van de personen in het systeem vastgelegd. Er was geen sprake van een strafbaar feit, maar wel aanleiding om de mannen in de gaten te houden. 

Het onderbuikgevoel van de politie bleek enkele dagen later juist. Dezelfde drie mannen werden aangehouden bij een bedrijfsinbraak elders in het land.

 1. Bijzonder: Arjan (57) herdenkt overleden broer en rijdt de Alpe d’HuZes op zijn bakfiets...in een schuur
  PREMIUM
  video

  Bijzonder: Arjan (57) herdenkt overleden broer en rijdt de Alpe d’HuZes op zijn bakfiets...in een schuur

  Sinds de dood van zijn broer Ad (46) is Arjan Leeuwenburgh uit Blaaksedijk verslaafd. Aan zijn racefiets wel te verstaan. Zeven keer op rij deed hij mee aan Alpe d‘HuZes, hét fietsevenement op de Franse Alpentop tegen de slopende ziekte kanker die zijn broertje fataal werd. Door corona gaat zijn jaarlijkse ‘uitlaatklep’, die donderdag verreden zou worden, echter niet door. Tóch bedwingt hij ook dit jaar de Alpenreus: in een boerenschuur op een bakfiets.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

 • Ja (20%)
 • Nee (80%)
1663 stemmen