Volledig scherm
Wethouder Harry van Waveren (links) en centrummanager Sem den Hollander bij het portret van Hans de Liefde, de sportgrondlegger van Oud-Beijerland. © VICTOR VAN BREUKELEN

Project met muurschilderingen in Oud-Beijerland is opgeleverd

Met het opleveren van de laatste muurschildering in het centrum van Oud-Beijerland zit het project Achterkanten Winkeldijken er op. De muren van de panden in het dorp zijn met portretten van historische figuren opgefleurd.

Waar veel steden en dorpen in Nederland kiezen om 'local heroes' te eren met een bronzen borstbeeld, kiest Oud-Beijerland er voor om historische figuren te portretteren op de achterkant van winkelpanden in het centrum. 

Zo zijn door kunstenaars Stefan Thelen en Robin Nas schilderingen gemaakt van onder meer Sabina van Beieren, aan wie het dorp Oud-Beijerland zijn naam te danken heeft, haar man Lamoraal van Egmont én sportgrondlegger Hans de Liefde.

Behalve de drie in het oog springende portretten zijn ook panden in het winkelcentrum in een nieuwe kleur geverfd, zijn verouderde luiken weggehaald en klassieke daklijsten vervangen. Dit alles moet er voor zorgen dat het centrum van Oud-Beijerland een fijne plek blijft om te verblijven.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard