Volledig scherm
Aan de jaarlijkse stijging van het bustarief komt een einde. Mogelijk gaan reizigers, zoals hier in Heinenoord, er met een ov-chipkaart zelfs op vooruit. © DIJKSTRA, ROEL

Provincie zet streep door jaarlijkse stijging bustarieven

De provincie maakt een einde aan de jaarlijkse stijging van de bustarieven in onder meer de Hoeksche Waard. De kans bestaat zelfs dat reizigers met een ov-chipkaart er vanaf de zomer er permanent op vooruit gaan. De kilometertarieven van de bus gaan terug naar het prijspeil van 2015.

Dat scheelt voor reizigers in de Hoeksche Waard enkele procenten. Bovendien is afgesproken dat tijdens de huidige busconcessie (verleend aan Connexxion)de prijzen ook niet meer mogen stijgen. De concessie loopt nog een jaar of acht door. Enig addertje onder het gras is dat het kabinet de btw-tarieven voor de busreizigers wil verhogen van zes naar negen procent.

De provincie probeert dit te voorkomen, maar mocht dit doorgaan dan blijven de bustarieven in elk geval gelijk en niet hoger. ,,Het is voor het eerst dat de ov-tarieven niet stijgen’’, zegt Berend Potjer, Zuid-Hollands Statenlid van GroenLinks. Die partij diende samen met andere partijen het plan in om de ov-tarieven te laten dalen. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

poll

Een P+R in Heinenoord is hard nodig

  • Ja (0%)
  • Nee (0%)
  • Neutraal (0%)
0 stemmen