Volledig scherm
De Rabobank werkt aan een volgende fusie. © anp

Rabobank Haringvliet fuseert met Rabobank Voorne-Putten

Rabobank Het Haringvliet staat aan de vooravond van opnieuw een fusie. De bank wordt samengevoegd met Rabobank Voorne-Putten. Volgens de bank kan zo de kwaliteit van de financiële dienstverlening worden versterkt. De vorige fusie dateert van 1 januari 2015 toen Rabobank Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee samengingen.

De voorzitters van de raden van commissarissen en de directie hebben intussen een intentieverklaring ondertekend om per 1 januari 2019 samen te gaan. De ledenraden zijn hierover geïnformeerd en nemen medio november een besluit over de fusie.

De Rabobank meldt door samen verder te gaan als één lokale bank beter in staat te zijn kennis, kunde en kwaliteit te bundelen. Zo zou de klant nog beter bediend kunnen worden. ,,Met elkaar kunnen wij actief inspelen op de wensen van verschillende klantgroepen, juist in het tijdperk van de digitale ontwikkelingen. Tegelijkertijd blijven wij in de regio sterk betrokken als maatschappelijke bank'', schrijft Rabobank Het Haringvliet op zijn website.

De keuze voor Het Haringvliet en Voorne-Putten Rozenburg is volgens de Rabobank logisch omdat zij meerdere raakvlakken hebben en er potentieel is om te groeien. Op onderdelen werken de banken nu al samen omdat ze geografisch dicht bij elkaar liggen. Er zijn, zo schrijft de bank, veel aanknopingspunten in de regio om voor klanten en hun omgeving nog meer te kunnen betekenen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard