Volledig scherm
De geldautomaat aan de Voorstraat in Klaaswaal verdwijnt. Pinnen kan nog wel in de Plus. © Qphoto

Rabobank sluit weer drie pinautomaten

De Rabobank sluit per 1 januari de geldautomaten buiten in Klaaswaal, Nieuw-Beijerland en Zuid-Beijerland. Dit gebeurt volgens de bank om veiligheidsredenen en niet omdat contant geld op zijn retour is.

Sinds juni is 's nacht pinnen al niet meer mogelijk omdat de machines dan met zware stalen platen zijn afgedekt. Ook rijdt er 's nachts een aantal beveiligingsteams rond.

Dit moet plofkraken voorkomen. ,,De explosieven waarmee criminelen de automaten opblazen, worden steeds zwaarder'', zegt Richard van Maurik, directeur particulieren & private banking van Rabobank Het Haringvliet. ,,Uit een analyse van een extern bureau blijkt dat een plofkraak bij deze automaten grote risico's oplevert voor het pand en de omgeving. Veiligheid gaat boven alles. Daarom verwijderen we de geldautomaten op deze plekken. Mensen begrijpen dat ook.''

Vorig jaar verdwenen geldautomaten in Maasdam en Westmaas. In Klaaswaal kunnen inwoners geld pinnen in de Plus-supermarkt. Zuid-Beijerland is aangewezen op de ING-automaat bij Albert Heijn. Nieuw-Beijerland zit straks zonder geldautomaat. ,,We zoeken daar eerst nog naar een oplossing'', aldus Van Maurik.

De Rabo geldexpress brengt op verzoek wel contant geld aan huis bij klanten. Ook heeft de bank nu een team van twintig mensen dat klanten thuis helpt met bankzaken.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard