Mensen laten zich vaccineren in een prikbus.
Volledig scherm
PREMIUM
Mensen laten zich vaccineren in een prikbus. © Jeffrey Groeneweg

Ria (76) zet prik tegen haar zin: ‘Anders kan ik werkelijk geen kant meer uit’

Ze liet haar kinderen nergens voor vaccineren. Zelf wil Ria Kruythof uit Strijen er eigenlijk ook niets van weten. Toch zit ze deze maandag bij de prikbus op het Maximaplein in Puttershoek. ,,Dit druist in tegen mijn principes, maar anders kan ik werkelijk geen kant meer uit.’’

 1. Drugssoldaat sluit strafdeal met justitie en mag toch zwijgen: ‘35.000 euro in cokehandel een fooitje’
  PREMIUM

  Drugssol­daat sluit strafdeal met justitie en mag toch zwijgen: ‘35.000 euro in cokehandel een fooitje’

  Eigenlijk zou het Openbaar Ministerie zes jaar cel eisen tegen Abdenabbi B. (28) uit Rotterdam. Als drugssoldaat en uithaler was hij volgens justitie betrokken bij twee coketransporten in Dordrecht en Werkendam. Na ‘procesafspraken’ met zijn advocaat werd die strafeis maandag in de rechtbank teruggedraaid tot vier jaar. De verdachte kan bovendien blijven zwijgen. Alleen de rechters moeten nu nog akkoord gaan.
 2. Watersnoodhulp in 1916 kwam uit Dordrecht, maar ging aan de neuzen van Dordtenaren voorbij
  PREMIUM
  DORDT EIGEN-AARDIG

  Watersnood­hulp in 1916 kwam uit Dordrecht, maar ging aan de neuzen van Dordtena­ren voorbij

  De Watersnoodramp van 1953 was vandaag (1 februari) precies 70 jaar geleden. Dordrecht bleef redelijk gespaard, geen directe slachtoffers van het water, wel veel schade. Omdat er ongetwijfeld veel publiciteit aan de herdenking wordt gegeven in Eigen-Aardig niet 1953, maar een bijna vergeten watersnoodramp, die van 1916. Maar ook toen bleven in Dordt de gevolgen beperkt tot materiële schade.