Volledig scherm
De aangereden reebok langs de Lange Eendrachtsweg in Zuid-Beijerland is vanmorgen afgevoerd door Wildbeheereenheid Hoeksche Waard. © Qphoto

Roekeloos overstekende ree overleeft botsing met auto niet

Het is momenteel oppassen geblazen voor overstekende reeën in de Hoeksche Waard. Vanochtend ging het nog mis op de Lange Eendrachtsweg in Zuid-Beijerland, waar een bokje een botsing  met een auto niet overleefde. De Dierenambulance en de Wildbeheereenheid Hoeksche Waard ontfermden zich over het dode dier.

Zeker nu de bronsttijd voor de reeën er weer aan zit te komen, worden de dieren wat roekeloos. Vooral de mannetjes maken er een sport van om achter de vrouwtjes aan te gaan en letten dan een stuk minder dan normaal gesproken op wanneer ze de weg oversteken. Vooral in de buurt van de A29, Zuid-Beijerland en Numansdorp zijn veel reeën.

Volgens de telling van vorig jaar leven er in de Hoeksche Waard zo’n 150 reeën. Het daadwerkelijke aantal  ligt vermoedelijk een stuk hoger, weet de Wildbeheereenheid op het eiland. Lang niet  alle reeën en herten laten zich immers tijdens het tellen zien. 

Elke dag op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen