Volledig scherm
Esther en Marcel Quartel bij de Mariënhof. © Qphoto

Ruim 1400 mensen ondertekenen petitie om historische Mariënhof te redden

De petitie die Marcel en Esther Quartel samen met veevoederbedrijf Blijdorp zijn begonnen om de historische boerderij Mariënhof in Westmaas te redden, wordt deze week aangeboden aan de provincie en de gemeenteraad van Binnenmaas. 

Die laatste vergadert donderdag in het Multifunctioneel Centrum in Mijnsheerenland (vanaf 20.00 uur), omdat het gemeentehuis in Maasdam wordt verbouwd.

Digitaal hebben ongeveer 1400 mensen de petitie ondertekend. ,,En ik heb ook nog eens vierhonderd handtekeningen op papier'', zegt Esther Quartel. Tot en met morgen kunnen mensen nog tekenen via petities24.com. 

Een aanjager voor het herbestemmen van monumenten van de provincie Zuid-Holland onderzoekt of het haalbaar is om het dichtbijgelegen fourageerbedrijf Blijdorp naar de Mariënhof in Westmaas te verplaatsen. Met de inkomsten daarvan, in combinatie met het al bestaande vlees- en veebedrijf Weiderund, zou de familie Quartel de renovatie van de oudste boerderij (uit de zestiende eeuw) van de Hoeksche Waard kunnen bekostigen.

Het college van Binnenmaas wees eerder het plan van de eigenaren van de Mariënhof af, omdat zich geen detailhandel in het buitengebied mag vestigen. Maar na bemoeienis van de provincie en de stichting landelijke erfgoed Hoeksche Waard is er mogelijk weer een opening.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard