Volledig scherm
Roparunteam Hoeksche Waard Runners zet ook steeds meer in op het bezorgen van andere post dan alleen kerstkaarten. © RV

‘Runners’ hopen weer veel kerstkaarten te bezorgen

Roparunteam Hoeksche Waard Runners maakt zich op voor de jaarlijkse kerstkaartenactie. Een recordaantal kaarten hopen de Runners te bezorgen op het eiland. Dat betekent flink aanpoten voor de tweehonderd vrijwilligers.

Team Hoeksche Waard Runners is wel elk jaar weer wat beducht voor het aantal kaarten dat hun wordt aangeboden. ,,Dat loopt namelijk terug. Mensen versturen steeds minder kerstkaarten via de post'', verwoordt voorzitter Jan Vermeulen van de organisatie.

Dat betekent automatisch minder opbrengst. Wat dat betreft, brengt de verhoging van het bezorggeld met 5 cent uitkomst. ,,Daardoor kunnen we de opbrengst ongeveer gelijk houden'', zegt hij. Het geld - vorig jaar ging het om 39.000 euro - gaat altijd naar een goed doel dat aanvullende zorg biedt voor mensen met kanker.

Quote

Mensen versturen steeds minder kerstkaar­ten via de post

Andere post

Ook zetten de runners steeds meer in op het bezorgen van andere post dan kerstkaarten. ,,Dat doen we ook al een tijdje in de periode van 1 tot en met 24 december. Wij lopen toch, kleine moeite om dan tevens andere post mee te nemen'', stelt Jan Vermeulen. We kunnen dat doen voor bedrijven en particulieren.''

Kaarten kunnen tot en met 19 december worden ingeleverd in door de Hoeksche Waard verspreide postbakken. Een kaart laten bezorgen kost 45 cent. ,,Maar meer doneren mag natuurlijk ook.''

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen