’s-Gravendeelse Simone (20) wint allerhoogste radiojackpot ooit: 72.000 euro!

VideoDe 20-jarige Simone Tuk uit ’s-Gravendeel heeft radiogeschiedenis geschreven. Vandaag won ze 72.000 euro met het radiospel ‘Win met de Zin’ van Radio538. En dat is het állerhoogste prijzengeld ooit voor een radiospelletje. ,,Het dringt nog steeds niet helemaal door’’, zegt Tuk. 

Bij ‘Win met de Zin’ moeten deelnemers vier stemmen raden van bekende mensen. De drie eerste namen waren al lange tijd geraden door andere kandidaten. Dat waren Art Rooijakkers, Merel Westrik en André Hazes junior. Tuk voegde daar vandaag de tot voor kort onbekende stem van Bastille-zanger Dan Smith aan toe. 

Luisteraars beten zich dagenlang stuk op de ontbrekende stem. Ook Tuk had bijna de verkeerde naam doorgegeven. Maar de naam die zij in haar hoofd had, paste niet bij de laatste hints die de radio-dj doorgaf. Een intensieve speurtocht op onder meer Twitter leidde de ‘s-Gravendeelse naar de goede naam. 

Toen was het moment suprême daar. ,,Nadat ik alle vier de namen had opgenoemd, gingen alle bellen rinkelen op de radio. Het was echt bizar’’, zegt Tuk. ,,Mijn hart ging tekeer en ik wist niet wat ik moest zeggen.’’ Nog steeds kan ze het nauwelijks geloven. Maar alle berichten en telefoontjes van vrienden en familie, maken het steeds echter. 

Quote

Mijn hart ging tekeer en ik wist niet wat ik moest zeggen

Simone Tuk
Simone Tuk uit ‘s-Gravendeel.
Volledig scherm
Simone Tuk uit ‘s-Gravendeel. © Privéfoto

Albert Heijn

Grootse plannen voor het bedrag heeft Tuk nog niet. ,,Ik blijf gewoon bij de Albert Heijn werken, het is daar veel te gezellig’’, zegt ze. Ook gaat Tuk door als student creative business aan de hogeschool Inholland in Rotterdam.  ,,In de toekomst wil ik misschien een eigen plekje, dan komt het geld goed van pas’’, zegt Tuk.

 In totaal waren er meer dan 1,2 miljoen deelnames in de app van het radiostation. 

  1. Feestje in coronatijd: klinkerrap en kazoo bij jubileum De Klinker

    Feestje in coronatijd: klinkerrap en kazoo bij jubileum De Klinker

    Improviseren is een belangrijk begrip in deze ongewisse tijd die de coronacrisis veroorzaakt heeft. Ook de Oud-Beijerlandse basisschool De Klinker moest afgelopen weken flink schakelen om het onderwijs doorgang te laten vinden en dat lukte. Ook ilde directeur Martin Dekker met zijn team het jubileum - de aan de Polderlaan gesitueerde school bestaat 12,5 jaar - ook in een periode dat onderling contact vooral via computers en telefoons gaat, niet ongemerkt voorbij laten gaan.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen