Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Joris Buijs / PVE

Samanta van de G. (25) blijft in cel ondanks vertraging: ‘vrijlaten is onverantwoord’

Het voorarrest van de 25-jarige Samanta van de G. uit Puttershoek is opnieuw verlengd. Dat heeft de rechter in Dordrecht bepaald. De rechter oordeelt dat het vrijlaten van de vrouw, die doordraaide toen agenten haar bij haar woning controleerden, onverantwoord is.

De politie werd vorig jaar zomer gewaarschuwd dat er bij de woning van Van de G. in Puttershoek een ruit was ingegooid. De verdachte ging daarbij door het lint. Zo zou ze met glas naar agenten hebben gegooid, en het wapen van een agent hebben geprobeerd te pakken. ,,Ik ga schieten", schreeuwde ze.

De vrouw, ernstig getraumatiseerd in haar jeugd, zorgde al eerder voor problemen in de woning. Ook nu bleek ze in een psychose te verkeren. Ze werd vastgezet en overgebracht naar de psychiatrische afdeling van de gevangenis in Zwolle.

Kliniek

Daar zit ze inmiddels een half jaar. Vaak verblijft ze in de isoleercel. Pogingen van haar advocate om haar in een kliniek te krijgen, strandden door het uitblijven van psychiatrische rapportages. Daar is het nu nog wachten op, bleek tijdens de behandeling van haar strafzaak. Haar proces kon om die reden, net als in oktober, niet inhoudelijk worden behandeld.

Van de G.'s advocate vroeg daarom een schorsing van de hechtenis van haar cliënt totdat het rapport binnen is en er plaats is in een kliniek. Maar de rechtbank verwierp het verzoek tot schorsing. ,,U nu vrijlaten is onverantwoord.’’ De Puttershoekse zelf is het zat. ,,Het heeft nu te lang geduurd", vindt ze.

De zaak zal mogelijk pas over enkele maanden worden voortgezet.

  1. Waterschapsbelasting valt hoger uit dan afgelopen jaren

    Water­schaps­be­las­ting valt hoger uit dan afgelopen jaren

    De belastingenvelop van waterschap Hollandse Delta valt binnenkort in de brievenbus bij inwoners van de Hoeksche Waard. De rekening die daarop vermeld staat is hoger dan de afgelopen jaren, meldt heemraad Piet Kome (financiën). ,,Er is extra geld nodig om al het werk in 2020 te kunnen doen'', zegt hij, doelend op onder meer dijkversterkingen en het aanleggen van natuurlijke oevers in onder meer Piershil, Goudswaard en Strijen.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen