Volledig scherm
Gerard den Boer, Gemeenteraadslid SGP © Arno Hoogwerf

SGP-raadslid Gerard den Boer (69) overleden

1950-2019SGP-raadslid Gerard den Boer uit Nieuw-Beijerland is zondag op 69-jarige leeftijd overleden. Den Boer, vanaf 2014 tot en met de herindeling van de Hoeksche Waard wethouder in de gemeente Korendijk, was al langere tijd ziek.

Acht jaar geleden werd bij Den Boer prostaatkanker ontdekt. Na een intensieve behandeling vond hij een manier daar goed mee te kunnen leven. Tot ongeveer een jaar geleden de ziekte terugkeerde. Opnieuw volgde een intensief behandelingstraject, dat niet meer mocht baten. Twee weken geleden gaf hij aan vrienden en bekenden aan dat zijn gezondheid snel achteruit ging. Zondagmorgen overleed hij.

Den Boer werd vorig jaar november namens zijn partij gekozen in de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Hoeksche Waard. Tot en met de raadsvergadering van juli was hij actief. Politici waarmee hij werkte omschrijven Den Boer als ‘een dienend mens’ en een ‘politiek talent’.

Dat laatste vooral vanwege het feit dat hij pas ver na zijn pensioen in 2010 in de politiek belandde. Den Boer was namelijk jarenlang betrokken bij de (brand)veiligheid binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en moest letterlijk worden overgehaald om in 2014 wethouder in Korendijk te worden. Den Boer was namelijk geen persoon die graag op de voorgrond trad.

Vanaf morgenmiddag ligt er in woonzorgcomplex Heemzicht in Piershil en op de gemeentehuizen in Maasdam en Oud-Beijerland een condoleanceregister. 

Elke dag op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.  

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen