Volledig scherm
Roken langs de lijn is bij SHO niet meer toegestaan. © Foto Ruud Voest

SHO: geen cash en sigaretten meer

Voetbalvereniging SHO in Oud-Beijerland streeft er naar om het hele sportcomplex rookvrij te maken. Dat is besloten tijdens de maandelijkse bestuursvergadering.

Het 'ongezonde paffen' langs de sportvelden waar wekelijks honderden voetballers juist proberen een gezonde leefstijl aan te nemen is in de ogen van de voetbalvereniging geen gelukkige combinatie en hoort niet meer bij deze tijd, waarin steeds meer rookvrije plaatsen komen.

Vanaf volgend voetbalseizoen wil ook 'Steeds Hoger Oud-Beijerland' een begin maken om de sigaretten van sportpark De Kikkershoek te weren. Daarnaast accepteert de vereniging in haar kantine geen cash meer als betaalmiddel. Na de vakantie wordt het 'contantloos' betalen ingevoerd, meldt het bestuur op de clubsite. Daardoor is het alleen nog mogelijk om met de bankpas of ledenpas, waarop clubleden geld kunnen zetten, af te rekenen.

Inbrekers

Door geen fysieke euro's meer te accepteren, wordt het voor inbrekers minder aantrekkelijk de sportclub aan te doen om de geldla leeg te roven. Dat gebeurde enkele maanden geleden nog bij voetbalclub Goudswaardse Boys.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (15%)
  • Nee (85%)
595 stemmen