Simone (52) eindelijk weer thuis na levensgevaarlijke kattenbeet

videoHij leek zo schattig. Maar de hotelkat die Simone Wouters (52) uit Mijnsheerenland nietsvermoedend aaide op Zanzibar, kostte haar bijna haar leven. Elf maanden was ze doodziek en acht keer moest ze worden gereanimeerd. Nu is ze eindelijk thuis.

Quote

Het was onze derde keer in dat hotel, we kenden die kat

René Wouters

Simone Wouters is dolgelukkig. Zo ook haar man, dochters en bejaarde moeder van 87 en zo’n beetje half Mijnsheerenland in de Hoeksche Waard waar ze enkele dagen terug onder luid applaus van dorpsgenoten en zelfs met een motor-escorte werd onthaald. ,,Ik raak niet uitgekroeld met mijn gezin", vertelt de moeder van twee studerende dochters, die een bizar jaar achter de rug heeft en eindelijk weer thuis op haar eigen bank in haar eigen woonkamer kan zitten.

Een levensbedreigende septische shock -oftewel een falen van de bloedsomloop waardoor vitale organen en levensfuncties uitvielen, waaronder haar ademhaling- werden haar bijna fataal. En dat nota bene als gevolg van een simpele kattenbeet op Zanzibar. ,,Het gebeurde al op de eerste dag", vertelt haar man René. ,,Het was onze derde keer in dat hotel. We kenden die kat. Het diertje kwam aanlopen en begon heerlijk te spinnen. Simone aaide hem en opeens beet hij."

,,Vooral onze oudste dochter vond het maar niets. Ze was bang voor hondsdolheid. We gingen naar een ziekenhuis en Simone kreeg onder andere antibiotica toegediend. Dat is haar redding geweest, want vermoedelijk heeft dat de infectie een tijdje sluimerend gehouden. Drie weken later kwamen we thuis en nog een week later werd ze plotseling ziek. Bij de huisartsenpost dachten ze in eerste instantie nog aan een griepje, maar de pijn werd uiteindelijk onhoudbaar."

Tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
Simone Wouters (52) uit Mijnsheerenland is na een levensgevaarlijke kattenbeet weer thuis. © VICTOR VAN BREUKELEN
Volledig scherm
Simone knuffelt haar familie na haar ontslag uit het ziekenhuis. © Privéfoto

Elf maanden

Quote

Twintig minuten lang begaf haar hart het, ze lag twee dagen in coma

René Wouters

Daarna ging het snel en lag Simone in een mum van tijd op de intensive care. Om er elf maanden vrijwel niet meer af te komen. Ze revalideerde weliswaar nog een tijdje in een gespecialiseerd centrum, maar ook daar begaf haar hart het weer en moest ze worden gereanimeerd. ,,Twintig minuten lang", weet haar man. 

,,Ze lag twee dagen in coma en is toen teruggehaald naar het Ikazia-ziekenhuis waar ze haar niet meer los hebben gelaten en ze er zelfs voor zorgden dat Simone op de IC kon revalideren." Een niet alledaagse situatie, maar dringend nodig gezien haar verzwakte conditie waardoor ze onder andere door talrijke bacteriën werd geveld, maar telkens wonderwel overleefde.

Ze heeft veel geluk gehad, beseft de Mijnsheerenlandse die in het Ikazia-ziekenhuis in Rotterdam afgelopen weekend door het personeel uitgebreid uitgeleide werd gedaan. Ook daar vloeide menig traantje bij medewerkers die haar maandenlang hebben verzorgd. Net als in Mijnsheerenland waar diverse buren zelfs de vlag hadden uitgehangen om haar thuiskomst te vieren.

En dan te bedenken dat het gezin - ze reisde samen met haar man en kinderen - alleen maar goed kwam doen in Zanzibar. Ze hadden duizenden euro's ingezameld voor de lokale bevolking die ze in schooltenues hesen en voorzagen van allerlei voorzieningen. Zo sloegen ze onder andere een waterput en zorgden ervoor dat een blinde vrouw die in een houten huisje woonde een stenen woning kreeg.

Tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
Simone Wouters lag vanwege de kattenbeet elf maanden in het ziekenhuis. © Privéfoto

Vertrouwen

Stank voor dank dus. Het leven kan wat dat betreft raar lopen. ,,Ik heb nog een lange weg te gaan. Ik ben nog steeds erg ziek en moet nog zeker een jaar lang revalideren." Maar het komt goed, vertrouwt de Mijnsheerenlandse. Blijdschap en dankbaarheid overheersen. ,,Ik ben vaak zó eenzaam geweest. Want hoe lief en betrokken iedereen om me heen ook was, je moet het uiteindelijk toch zelf doen. Ik heb de hel beleefd en leef nu in de zevende hemel. Ik ben zo blij dat ik er nog ben", zegt ze daarbij niet alleen doelend op zichzelf maar ook op haar gezin en vooral ook op haar moeder. 

,,Zij heeft afgelopen maanden ontzettend veel zorgen gehad. Ze heeft al een kind verloren. Mijn broer is op volwassen leeftijd verongelukt als gevolg van een busongeluk in Kenia. Hij is 35 jaar geworden en het is alweer 21 jaar geleden gebeurd. Maar het voelt als gisteren." En ja, het is een bizar toeval, maar ook bij hem sloeg het noodlot toe in Afrika. ,,We zijn een reislustige familie.’’

Denk echter niet dat het gezin Afrika voortaan links laat liggen. Integendeel. ,,Het lag niet aan Afrika. Het lag aan die kat. Over een jaar willen we terug. Dat is het doel dat we onszelf hebben gesteld.’’ Dan reist het gezin af, met uiteraard opnieuw een goed gevulde portemonnee op zak om uit te delen onder de plaatselijke bevolking.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier gratis in!

Rene Wouters

Wat was dit bijzonder❤️ zo emotioneel, al die lieve mensen die er voor ons stonden❤️ bedankt allemaal voor al deze liefde! Nu wennen aan deze heerlijke nieuwe situatie! Wij zijn ook zo dankbaar...

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen