Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Slipjesdief moet behandeld worden in psychiatrisch ziekenhuis

De 35-jarige Oud-Beijerlander E.B., die bij zijn overbuurvrouw slipjes en strings van de waslijn pikte, is vandaag veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 6 weken. De onderbroekendief stal in 2017 vijf maal ’s nachts slips en strings en stopte die vervuild met zijn sperma in een envelop terug in de brievenbus. 

Daarbij schreef hij ook teksten als: ,,Bedankt voor het lenen.’’ En: ,,Als je seks wil hang dan een string aan de lijn.’’ Voor stalking, dwang, diefstal van het ondergoed en twee aanrandingen in Rotterdam eiste justitie tegen de inmiddels verhuisde Oud-Beijerlander eerder 80 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van 4 maanden, maar de rechter komt tot een lagere straf. 

De man moet zich in een psychiatrisch ziekenhuis laten opnemen voor een behandeling, die tussen een half en twee jaar kan duren. Volgens gedragsdeskundigen is de veroordeelde, die door zijn partner is verlaten na het uitkomen van de misdrijven, verminderd toerekeningsvatbaar omdat ‘zijn chronische erectiestoornis leidde tot een negatieve seksuele ontwikkeling’. 

De kans op herhaling zonder behandeling en medicijngebruik is groot. Volgens deskundigen zoekt de veroordeelde geen seksueel contact maar ‘slechts’ spanning. Twee vrouwen, die hij vorig jaar na zijn aanhouding in Rotterdam bij zijn therapiecentrum aanrandde, moet hij in totaal ruim 500 euro smartengeld betalen.

Elke dag op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen