Het nieuwe oppervlaktereddingsteam van de brandweerpost Maasdam/Puttershoek aan het werk tijdens een oefening in Puttershoek.
Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwe oppervlaktereddingsteam van de brandweerpost Maasdam/Puttershoek aan het werk tijdens een oefening in Puttershoek. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Sneller ter plaatse bij een incident in het water dankzij nieuw specialisme van de brandweer

De brandweerpost Maasdam/Puttershoek heeft er een nieuw specialisme bij. De ploeg met vrijwillige brandweerlieden is opgeleid tot oppervlaktereddingsteam. Hulp kan nu sneller ter plaatse zijn wanneer een slachtoffer in het water terecht is gekomen. 

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  27

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Met zo'n bekende opa had schilderes Marianne geen cursus of workshop nodig
  PREMIUM

  Met zo'n bekende opa had schilderes Marianne geen cursus of workshop nodig

  ‘Is het een échte Blok?’ Die zin zal een gemiddelde kunstliefhebber niet vaak hebben gezegd. En al helemaal niet in de context dat aan werk van Marianne Blok automatisch een flink prijskaartje hangt. De schilderes uit Mookhoek, een van de deelnemers aan de Open Atelierdagen komend weekend, behoort tot de top van de eilandse portretschilders. Het helpt daarbij dat er verf van bekende voorouders door haar aderen stroomt.
 3. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard