Volledig scherm
PREMIUM
Bob Bison: ,,We weten waar we op moeten letten. Ik denk dat we juist voetballend de overhand kunnen nemen.‘’ © Andre Cijvat/Orange Pictures

Spelers SHO en Heinenoord blikken vooruit op streekderby

Bob Bison (27) en Nick Jonkman (31) weten als geen ander dat derby's tussen SHO en Heinenoord worden beslist op details. Ook zaterdag weer? Verliezen betekent in ieder geval voor één van hen het kwijtraken van de ongeslagen status.

Quote

In deze wedstrij­den heb je maar één doelpunt nodig om te winnen

Bob Bison

Clubs als SHO en Heinenoord hebben nauwelijks nog geheimen voor elkaar. ,,Ik denk dat ik alle vijftien spelers bij naam ken", zegt Bison over Heinenoord. ,,Heinenoord is altijd een sterke ploeg, met veel fysiek. Het is altijd een beetje bikkelen en veel lange ballen, met Mitch Fransen voorin die altijd gevaarlijk is. Dus we weten waar we op moeten letten. Maar wij moeten gewoon vanuit onze eigen kracht spelen. Ik denk dat we juist voetballend de overhand kunnen nemen.”

En juist op dat gebied ziet Jonkman progressie bij Heinenoord. ,,Als ik de afgelopen vier wedstrijden bekijk en ons op de training bezig zie, denk ik dat wij voetballend en als ploeg veel verder zijn dan zij. Met de nieuwe jongens erbij, zit onze ploeg nu redelijk goed in elkaar. Maar goed, het is natuurlijk een wedstrijd op zich. Er komt dan ook spanning bij kijken. En we missen de geschorste Jordey van Dam.”

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard