Volledig scherm
Ook de zaal zelf gaat veranderen om het voor sporters beter en aangenamer te maken. © VICTOR VAN BREUKELEN

Sporthal Apollo in Strijen is klaar voor de renovatie

De renovatie van sporthal Apollo in Strijen kan eind dit jaar beginnen. Dat is de verwachting van de gemeente Hoeksche Waard. Wel moet de gemeenteraad de verbouwing nog goedkeuren.

Vier jaar geleden laaide de discussie over de renovatie van de sporthal in Strijen op. De hal voldeed niet meer aan de eisen die anno 2019 aan dergelijke accommodaties worden gesteld. Zo moet de gevelbekleding worden vervangen, wordt de ingang vernieuwd en vergroot door deze enkele meters richting de straatkant te verplaatsen. Ook krijgt de horecaruimte een update.

In een bouwteamoverleg, waarin alle partijen zitting hebben, zijn de renovatie- en nieuwbouwplannen van destijds verder uitgewerkt. ,,Nu is dat in principe gereed voor uitvoering'', zegt een woordvoerster van de gemeente Hoeksche Waard.

Maar vlekkeloos is de voorbereiding niet verlopen. De aanbesteding van een van de onderdelen van de renovatie is in eerste instantie mislukt. Die werkzaamheden worden nu uitgevoerd door een andere aannemer. ,,Van vertraging is op zich dus nog geen sprake. Zodra college en gemeenteraad akkoord gaan, worden de werkzaamheden zo snel mogelijk opgepakt.''

Wanneer dat precies zal gebeuren, is nog niet bekend. De gemeente belooft dat gebruikers en omwonenden daarvan als eerste op de hoogte worden gesteld. ,,Er wordt rekening gehouden met hen om de overlast zoveel als mogelijk te beperken. Zij worden door ons geïnformeerd.''

Elke dag op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.  

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen