Oudpapier wordt opgehaald.
Volledig scherm
Oudpapier wordt opgehaald. © Ernst Jan Rozendaal

Stichting Knipscheer-Orgel is wél actief met het ophalen van oud papier

In tegenstelling tot verschillende andere verenigingen in de Hoeksche Waard halen de vrijwilligers van Stichting Knipscheer-Orgel in Strijen wél oud papier op in hun dorp.

Komende woensdag kunnen de bewoners van de wijk Land van Essche II hun oud papier aanbieden, op 14 april zijn de oudpapierophalers actief in de buurten Over de Keen en Oudeland. ,,We hebben ook het voornemen om op de tweede dinsdag én woensdag in mei het papier op te halen'', laat voorzitter Bas van Roon van de stichting weten. ,,Wij doen dat met een kleine groep mensen, waardoor we de maatregelen, die in de strijd tegen het coronavirus door de overheid zijn afgekondigd, strikt in acht kunnen nemen.''

Afvalstoffendienst RAD Hoeksche Waard heeft de inzameling van oud papier van verschillende verenigingen overgenomen in de komende periode. Vanmorgen gebeurt dat in Klaaswaal, waar normaliter de vrijwilligers van muziekvereniging Prinses Juliana actief zijn.

Volgende week zaterdag neemt de RAD de inzameling in 's-Gravendeel over van de muziekverenigingen Showkorps Juliana en Na Lang Streven. Zaterdag 25 april vindt de inzameling in Westmaas plaats. De RAD vraagt het papier voor 08.00 uur aan te bieden.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen