Een shelf cloud (letterlijk plankwolk) is een wolk die soms voorafgaat aan zware onweersbuien. Deze foto is genomen vanaf Zuid-Beijerland.
Volledig scherm
Een shelf cloud (letterlijk plankwolk) is een wolk die soms voorafgaat aan zware onweersbuien. Deze foto is genomen vanaf Zuid-Beijerland. © Ferry Krauweel

Stormchaser Ferry maakt foto van bijzonder wolkenspel: ‘Was als een kind in een snoepwinkel’

Niet voor chocola of een patatje oorlog komt Ferry Krauweel zijn bed uit, nee: voor slecht weer. De Hoeksche Waardse stormchaser krijgt kippenvel, een verhoogde hartslag en spanning in zijn hele lijf als hij een buitje op de radar ziet naderen. Zondagavond legde hij dit bijzondere wolkenspel bij Zuid-Beijerland vast met zijn camera. 

  1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard