Volledig scherm
NSVV-voorzitter Arie Kruithof. © NSVV

Streekderby's groot gemis voor NSVV uit Numansdorp

Bij tweedeklasser NSVV uit Numansdorp baalt men als een stekker van de indeling van de KNVB voor komend seizoen. DBGC uit Oude-Tonge, dat eveneens in Zuid 1 is ingedeeld, is de enige bekende tegenstander.

,,De hele vereniging vindt deze indeling vervelend", zegt NSVV-preses Arie Kruithof. ,,Van supporters tot spelers en van trainers tot bestuur. De belangrijkste reden is het missen van de streekderby's. Dat geldt ook voor SSS en Strijen. Net als wij hebben ook zij geprobeerd het om te draaien. Maar er was gewoon één club te veel in West 2 en één te weinig in Zuid 1, dus wij zijn de pineut."

Quote

Er is uitgere­kend dat we in plaats van 900 nu 1800 kilometer moeten rijden

NSVV-voorzitter Arie Kruithof

Daarbij nemen de reisafstanden behoorlijk toe. ,,Er is uitgerekend dat we in plaats van 900 nu 1800 kilometer moeten rijden. Dat betekent dat je ook meer kosten hebt en minder opbrengsten in de kantine. De enige leuke wedstrijd die we hebben is tegen DBGC. De andere tegenstanders zijn allemaal onbekend. We moeten ons erbij neerleggen."

Maatje

DBGC-voorzitter René van den Berg hield al rekening met een nieuw seizoen vol uitduels naar het zuiden. ,,We hadden niet anders verwacht. Het wordt het derde seizoen dat wij in Zuid 1 zijn ingedeeld en hebben daar goede ervaringen mee. De ploegen in zuid liggen ons wel qua cultuur. Het enige 'maartje' is dat we twee keer naar Zeeuws-Vlaanderen moeten. Dat is een flink eind rijden. Maar met Bruse Boys en NSVV hebben we er twee leuke derby's bij."

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen