Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Strijenaar (58) met wapens in huis ‘om zich te beschermen tegen zoon’ krijgt werkstraf

Voor het bezit van een geweer, munitie en een stroomstootwapen is een 58-jarige Strijenaar gisteren veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur en een voorwaardelijke celstraf van 2 maanden.

De man had oktober vorig jaar slaande ruzie met zijn zoon, waarna de politie onderzoek deed naar huiselijk geweld. De laatste vertelde de gealarmeerde dienders dat zijn vader een kruisboog, geweer en stroomstootwapen in zijn slaapkamer bewaarde. ,,Ja, om me te beschermen tegen mijn zoon,'' zei hij tegen de politie.

Quote

Wilt u zwijgen? U bent geen partij in dit proces

Het geladen geweer is gevonden onder het bed van de verdachte en het stroomstootwapen lag op zijn nachtkastje. ,,Onze zoon wou ons die avond ombrengen. Hij is al jaren cokeverslaafde en had als voorbereiding alle beveiligingscamera's in huis omgedraaid. We dragen beiden een alarm uit bescherming'', roept de echtgenote van de man plots vanaf de publieke tribune. ,,Wilt u zwijgen? U bent geen partij in dit proces'', snoerde de rechter haar de mond.

Mishandeling 

Zoonlief zou meermaals zijn veroordeeld voor mishandeling van zijn ouders en nu gevangen zitten. Hij kreeg een contactverbod met zijn ouders opgelegd van een jaar, bleek ter zitting.

Noch de rechter noch de aanklager zag in de bedreigingen door de zoon een geldig excuus voor het wapenbezit. ,,Stel dat het weer misgaat en jullie ineens gewapend tegenover elkaar komen te staan. Dan is de ellende niet te overzien'', aldus de rechter. 

Quote

Mijn zoon moet het onder mijn bed hebben gelegd

Ontkennen

De vader ontkende in de rechtszaal het geladen geweer onder zijn bed te hebben gelegd, zoals hij bij de politie zei. ,, Ik heb destijds de wapens en munitie van mijn zoon overgenomen, omdat ik vond dat hij ze beter niet in handen kon hebben. Ik had het geweer niet onder mijn bed. Er komen kleinkinderen in huis. Dat geweer lag veilig boven op een kast. Mijn zoon moet het onder mijn bed hebben gelegd.'' Ook vond de politie munitie in het huis van de verdachte.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen