Volledig scherm
Vorig jaar lag het bezoekersrecord op 6500 festivalgangers. © Danielle van der Veeken

Sunglow wordt dit jaar nóg groter: 8500 kaarten te koop

Hardcore-dancefestival Sunglow op Recreatieoord Binnenmaas verhoogt de bezoekerscapaciteit. Voor de achtste editie van het evenement, dat op zaterdag 12 september plaatsvindt en waarvoor morgen de voorverkoop start, zijn 8500 kaarten beschikbaar. Dat is aanzienlijk meer dan het bezoekersrecord vorig jaar met 6500 festivalgangers.

Met de vergroting van het aantal bezoekers gaat een wens in vervulling van organisator The Zoo en van Bres Accommodaties, dat het Recreatieoord exploiteert. Beide partijen gaven na de succesvolle zevende editie aan dat zij de grenzen van de maximum capaciteit aan festivalgangers verder wilden oprekken.

Quote

We hebben na de vorige editie bepaald niet stilgeze­ten

Jitske de Graaf

,,We hebben na de vorige editie bepaald niet stilgezeten’’, verduidelijkt Jitske de Graaf, projectleider events bij The Zoo en onder andere verantwoordelijk voor Sunglow. ,,We hebben samen met de gemeente gekeken hoe we verantwoord door kunnen groeien. Daarbij willen we de eigen identiteit behouden en goed toegankelijk blijven, zonder de massaliteit van bijvoorbeeld een festival als Defqon. Ook als het gaat om bijvoorbeeld infrastructuur en veiligheid moet het beheersbaar blijven.’’

Geestelijk vader

Volledig scherm
Nog meer festivalgangers kunnen dit jaar feesten op Sunglow. © Qphoto

Aan het succesvolle concept van Sunglow wordt niet gesleuteld. De programmering op de twee grootste podia is in handen van DJ Paul Elstak en Rob Janssen (alias DJ Rob), de geestelijk vader van Sunglow. De Graaf: ,,Paul zorgt voor de invulling van zijn I love Beatz-concept in de Temple of Love-zone, in de Anaconda Area is Rob verantwoordelijk voor de bezetting met zijn Oldschool Gangsters-concept. Voor de bezetting van de derde area hebben we geluisterd naar de feedback van bezoekers. Op een ander deel zal meer up-tempomuziek te horen zijn.’’ De complete programmering van Sunglow 2020 wordt de komende maanden duidelijk.

Op de avond voor Sunglow vindt de tweede editie van Reloading the Nineties plaats. Het festival beleefde afgelopen jaar, als opvolger van het Nederlandstalige meezingfeest Dutchglow, een geslaagde vuurdoop. De Graaf: ,,Het Reloading the Nineties-concept is de eerste keer goed aangeslagen en daarom krijgt het een vervolg.’’

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen