Boer Leen Ampt (links) samen met rentmeester Gerrit Rozendaal van de provincie. Op een paar plaatsen in Nederland wordt geëxperimenteerd met strokenteelt, zo ook in de Leenheerenpolder in de Hoeksche Waard, ten westen van Goudswaard. De Leenheerenpolder is een Natura 2000-gebied en in afwachting van natuurontwikkeling.
Volledig scherm
PREMIUM
Boer Leen Ampt (links) samen met rentmeester Gerrit Rozendaal van de provincie. Op een paar plaatsen in Nederland wordt geëxperimenteerd met strokenteelt, zo ook in de Leenheerenpolder in de Hoeksche Waard, ten westen van Goudswaard. De Leenheerenpolder is een Natura 2000-gebied en in afwachting van natuurontwikkeling. © Arie Kievit

Tarwe en aardappels ooit naast elkaar? Leenheerenpolder experimenteert met strokenteelt

Het Nederlandse landbouwlandschap zou er in de toekomst zomaar heel anders uit kunnen zien. Geen uitgestrekte akkerlanden meer met maar één gewas, maar bijvoorbeeld aardappels, veldbonen en tarwe in strookjes naast elkaar. Op een paar plekken in Nederland wordt geëxperimenteerd met strokenteelt, zo ook in de Leenheerenpolder in de Hoeksche Waard. Het doel: voedselproductie en natuurontwikkeling samenbrengen.