Een chauffeur van Taxibedrijf Hoeksche Waard stapt in z'n bus. Zijn werkgever krijgt hulp om het Lokaal Vervoer overeind te houden.
Volledig scherm
PREMIUM
Een chauffeur van Taxibedrijf Hoeksche Waard stapt in z'n bus. Zijn werkgever krijgt hulp om het Lokaal Vervoer overeind te houden. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Taxibedrijf krijgt nu geld van de gemeente

Taxibedrijf Hoeksche Waard krijgt hulp van de gemeente Hoeksche Waard vanwege de coronapandemie. Tot het einde van de crisis maakt die iedere vier weken een voorschot van tachtig procent van de maandomzet over. Het gaat dan om het onderdeel Lokaal Vervoer van het bedrijf. ,,We zijn opgelucht’’, zegt eigenaar Diana Dakhuizen. 

  1. Taxichauffeurs rijden nog wel ritjes, maar zijn erg voorzichtig: ‘Iedereen is bang om besmet te raken’
    PREMIUM

    Taxichauf­feurs rijden nog wel ritjes, maar zijn erg voorzich­tig: ‘Iedereen is bang om besmet te raken’

    Taxibedrijven hebben het tijdens deze crisis extra zwaar. Er zijn nauwelijks ritten en bovendien maken veel chauffeurs zich zorgen om hun gezondheid. Velen zitten, uit angst om besmet te raken, thuis. De chauffeurs die nog wel ritjes rijden in Den Haag en omgeving, nemen voorzorgsmaatregelen. Klanten met symptomen van het coronavirus die naar het ziekenhuis willen worden vervoerd, worden geweigerd.