Een chauffeur van Taxibedrijf Hoeksche Waard stapt in z'n bus. Zijn werkgever krijgt hulp om het Lokaal Vervoer overeind te houden.
Volledig scherm
PREMIUM
Een chauffeur van Taxibedrijf Hoeksche Waard stapt in z'n bus. Zijn werkgever krijgt hulp om het Lokaal Vervoer overeind te houden. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Taxibedrijf krijgt nu geld van de gemeente

Taxibedrijf Hoeksche Waard krijgt hulp van de gemeente Hoeksche Waard vanwege de coronapandemie. Tot het einde van de crisis maakt die iedere vier weken een voorschot van tachtig procent van de maandomzet over. Het gaat dan om het onderdeel Lokaal Vervoer van het bedrijf. ,,We zijn opgelucht’’, zegt eigenaar Diana Dakhuizen. 

 1. 50 uur per week poetsen: Joost (21) gaat voor de mooiste truck van Nederland
  Even vragen aan

  50 uur per week poetsen: Joost (21) gaat voor de mooiste truck van Nederland

  Poetsen, poetsen én nog eens poetsen. De vrachtwagen van Joost Kleinjan (21) uit Goudswaard krijgt deze week de ene schoonmaakbeurt na de andere. De auto van het merk Scania is in de race voor de titel ‘Mooiste Truck van Nederland’. Volgende week neemt Kleinjan voor de tweede keer deel aan de verkiezing, die georganiseerd wordt door Truckstar. ,,Ik ben zo'n 50 uur per week bezig met schoonmaken.”
 2. Tarwe en aardappels ooit naast elkaar? Leenheerenpolder experimenteert met strokenteelt
  PREMIUM

  Tarwe en aardappels ooit naast elkaar? Leenheeren­pol­der experimen­teert met stroken­teelt

  Het Nederlandse landbouwlandschap zou er in de toekomst zomaar heel anders uit kunnen zien. Geen uitgestrekte akkerlanden meer met maar één gewas, maar bijvoorbeeld aardappels, veldbonen en tarwe in strookjes naast elkaar. Op een paar plekken in Nederland wordt geëxperimenteerd met strokenteelt, zo ook in de Leenheerenpolder in de Hoeksche Waard. Het doel: voedselproductie en natuurontwikkeling samenbrengen.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard