Volledig scherm
De helden krijgen een certificaat van de burgemeester. Thomas staat rechts naast hem. © Qphoto

Thomas (20) overleeft zwaar ongeluk dankzij zijn vrienden: ‘Het is een wonder’

Na een scooterongeluk raakte de 20-jarige Thomas Edelman vorig jaar zwaargewond tijdens een vakantie in Kos. Door een slagaderlijke bloeding verloor hij liters bloed en werd hij naar Athene overgevlogen. Daar volgde een acht uur durende operatie door drie verschillende teams. Maar dankzij zijn vier vrienden leeft hij nog.

Burgemeester Govert Veldhuijzen reikte daarom gistermiddag op het gemeentehuis in Maasdam namens Stichting Carnegie Heldenfonds loffelijke getuigschriften en herinneringsgeschenken uit aan de vrienden Lars van der Heiden(19), Maikel den Tuinder (20), Thomas Verbaas (19) en Milan Krab (18). Zichtbaar geëmotioneerd namen de jongens de getuigschriften in ontvangst. Waarna vader Jeroen Edelman een voordracht hield om de vriendengroep nogmaals te bedanken.

Bij het wegrijden op de scooter bleef het gas hangen, schampte Thomas een auto en viel door een ruit. Daarbij doorboorde een stuk glas zijn oksel waardoor zijn slagader en zenuw ter hoogte van zijn oksel door werd gesneden. Zijn vrienden aarzelden geen moment, bonden zijn arm af, en lieten een passerende auto stoppen om hem naar het ziekenhuis te vervoeren. Hij verloor twee tot drie liter bloed en werd naar Athene overgevlogen voor een levensreddende operatie.

,,Zonder deze helden hadden mijn zoon en ik niet naast elkaar in het vliegtuig naar Nederland kunnen terugkeren'', aldus vader Edelman gistermiddag. ,,Een ieder, de mensen die het hebben meegemaakt, de experts en artsen op Kos en in Athene, is daarvan overtuigd. Het is een wonder. Jullie zijn helden. Wat heeft Thomas een geluk gehad. Geluk, met vrienden zoals jullie.''

Elke dag op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen