Volledig scherm
Dit tiny house maakt kans op de prestigieuze architectuurprijs. © RoosRos architecten

Tiny house van architectenbureau RoosRos maakt kans op prijs

Het tiny house met de naam Petit Place van RoosRos Architecten in Oud-Beijerland is genomineerd voor een bijzondere architectuur-award. ,,Hier zijn we harstikke fier op'', reageert Sander Ros van het architectenbureau op de nominatie voor de Building of the year '19-award in de categorie Small Scale Architecture. 

,,Zeker als je ziet dat we met dit huisje tussen ontwerpen uit de hele wereld staan, uit de Verenigde Staten en China, maar ook Oezbekistan. En dat met het kleinste ontwerp van ons bureau'', verhaalt hij.

Petit Place is de naam van het tiny house dat RoosRos heeft ontworpen. De modelwoning is 40 vierkante meter groot en volledig duurzaam te gebruiken. De buitenzijde van het kleine huisje is bekleed met zonnepanelen.

Volledig scherm
PetitPlace (tinyhouse) Petit Place. © RoosRos architecten

Een model van Petit Place staat bij de watertoren in Zwijndrecht waar het dienst doet als tijdelijk verblijf voor de bouwdirectie.

Overtuigd van het nut van Petit Place en vanwege de duurzaamheid stelt RoosRos het ontwerp voor het tiny house online beschikbaar. Of dat ook de reden is dat RoosRos door ArchDaily is genomineerd, weet Sander Ros niet. ,,Zij hebben wel eerder over ons geschreven, maar wie ons heeft genomineerd, is onbekend. Nu is het afwachten hoe vaak er op ons wordt gestemd.‘’

De tiny houses zijn volgens Ros ook bij uitstek geschikt als hotelhuisjes. Hij noemt ze voor die functie 'Petit Logie' en heeft enthousiaste plannen om de huisjes middenin de natuur te zetten, op een boerenerf of op het dak van een bedrijfspand.

Elke dag op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.  

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen