Volledig scherm
De wijk Poortwijk III in Oud-Beijerland van bovenaf. © Qphoto

Trapveld wordt een waar sportcomplex

Aan de oostkant van de woonwijk Poortwijk III in Oud-Beijerland maakt de gemeente een openbaar sportcomplex. Dat komt in de plaats van het huidige trapveldje en het hondenuitrengebied. Beide functies blijven wel gehandhaafd in het nieuwe sportterrein.

,,Nu Poortwijk III bijna is afgerond gaan we, ook op verzoek van bewoners, de basisschool en de middelbare scholen, ruimte maken voor sport en spel'', aldus de gemeente. Scholen zouden er sportlessen of -middagen kunnen houden en bewoners - van jong tot oud - kunnen er elk moment van de dag gebruik van gaan maken.

Oud-Beijerland wil bij verschillende aanbieders een offerte opvragen. Als die binnen zijn, worden de plannen voorgelegd aan de inwoners van Poortwijk III, zij krijgen de beslissende stem.

Aan de westkant van de woonwijk wil Oud-Beijerland onder meer een trimbaan en andere sportelementen plaatsen die openbaar te gebruiken zijn. Zo is de wijk aan beide kanten 'sportief' aangekleed. Als het aan de gemeente ligt, worden de beide locaties nog dit jaar ingericht met sportattributen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Hoeksche Waard? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard