Volledig scherm
De werkzaamheden voor de bouw van negen windmolens bij Numansdorp zijn in volle gang. © Qphoto

Turbines Hogezandse Polder in aanbouw

De werkzaamheden voor de bouw van negen grote windmolens in de Hogezandse Polder bij Numansdorp zijn in volle gang. De turbines van het type Senvion hebben inclusief de wieken een hoogte van 183 meter, ongeveer even hoog als de Euromast in Rotterdam.

De Wolff Nederland Windenergie (WNW) nam het initiatief voor de bouw van het windpark, maar Eneco nam eind vorig jaar alle windactiviteiten over. De windmolens hebben volgens Eneco een vermogen van 3,4 Megawatt, dus het park heeft een totaal vermogen van 30,4 megawatt. ,,We verwachten een jaarlijkse opbrengst van zo'n 105.000.000 kWh per jaar. Dat gelijk staat aan het gemiddeld verbruik van zo'n 35.000 huishoudens'', aldus een woordvoerder.

Eind april begon Eneco met de aanleg van het windpark. Momenteel zijn er heiwerkzaamheden voor de fundering van de turbines. De aanleg van de toegangswegen is bijna voltooid. Eneco verwacht dat de windmolens ergens in het eerste kwartaal van 2019 kunnen draaien.

Spui

Dat is ongeveer tegelijkertijd met het windmolenpark aan het Spui tussen Nieuw-Beijerland en Piershil. Ook daar is de initiatiefnemer druk bezig met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de windmolens, maar die worden nog hoger dan in Numansdorp: ruim 200 meter.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen