Volledig scherm
De opening werd afgesloten met een demonstratie van de gymvereniging. © john de pater

Turners zijn dankzij zachte valkuil niet meer bang voor mislukte sprong

Voor turners is de vernieuwde Sporthal Kees Verkerk in Puttershoek om van te watertanden. Niet alleen hebben ze meer ruimte, ook hoeven ze dankzij de nieuwe valkuil niet meer bang te zijn voor een mislukte sprong. Na de uitgebreide verbouwing mocht wethouder Paul Boogaard de sporthal gisteren heropenen. Leden van Gymnastiekvereniging De Drie Lelies grepen die gelegenheid meteen aan voor een turndemonstratie.

De gymvereniging, die gebruikmaakt van de hal, pleitte zelf voor het nieuwe turngedeelte. ,,Voorheen moesten we in de sportzaal alles op- en afbouwen, omdat er ook nog andere verenigingen en scholen gebruikmaken van deze zaal. Dat kostte erg veel tijd'', zegt secretaris Marianne van Bree. ,,In deze zaal kunnen we nu al onze toestellen gewoon laten staan. Door de tijd die we hiermee winnen kunnen we nu zelfs ons lesaanbod uitbreiden.''

Valkuil

Een unieke toevoeging aan de 200 vierkante meter grote turnhal is de valkuil. Dit is een kuil gevuld met schuimblokken waarin aspirant-turners veilig hun kunsten kunnen oefenen. Voor nu is de Kees Verkerkhal de enige sportzaal in de Hoeksche Waard die zo'n valkuil heeft.

Quote

In deze zaal kunnen we nu al onze toestellen gewoon laten staan

secretaris Marianne van Bree

Ondanks de grote aanpassingen hoefde de sportzaal alleen in de zomervakantie te worden gesloten. Beheerder Robert Holmes: ,,Dan wordt er weinig gesport, dus op deze manier hoefden de verenigingen geen vervangende plek te zoeken en konden ze na de vakantie hier gelijk weer terecht.''

Ledverlichting

In de sporthal zijn allerlei duurzame innovaties toegepast. ,,Hij heeft nu automatische ledverlichting en is grotendeels afgekoppeld van het gasnetwerk'', zegt Holmes. ,,Daarnaast staan er speciale boilers op het dak die door middel van zonne-energie het water voor de douches opwarmen.'' Naast de duurzame innovaties zijn de kleed- en doucheruimtes volledig vernieuwd, alle muren opnieuw geisoleerd en alle zalen geluidsdicht gemaakt.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen