Volledig scherm
Jan Pieter Lokker. © Gemeente

Twaalf kandidaten voor burgemeesterschap Hoeksche Waard: alleen maar mannen

In totaal hebben twaalf kandidaten hun belangstelling kenbaar gemaakt voor het burgemeesterschap van de gemeente Hoeksche Waard. Dat heeft de commissaris van de Koning Jaap Smit vandaag laten weten. De nieuwe burgervader neemt eind maart de ambtsketen over van Jan Pieter Lokker.

De sollicitanten, twaalf mannen, variëren in leeftijd van 38 tot 59 jaar. De meesten hebben ervaring in het openbaar bestuur.

De komende maanden voert commissaris Smit gesprekken met de sollicitanten. Vervolgens gaat hij in overleg met de vertrouwenscommissie - een afvaardiging van de gemeenteraad - over zijn bevindingen. 

Naar verwachting zal de gemeenteraad medio februari twee kandidaten voordragen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, waarbij de raad een voorkeur aangeeft voor een van de kandidaten. Normaal gesproken volgt de minister de aanbeveling van de gemeente, tenzij zich bijzondere omstandigheden voordoen.

Tot die tijd draagt Jan Pieter Lokker de ambtsketen van de Hoeksche Waard. Hij neemt die functie per 23 december over van Govert Veldhuijzen. 

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen