Volledig scherm
Een van de nieuwe couveuses © Ambulancedienst Zuid-Holland-Zuid

Twee nieuwe lichte couveuses op de ambulance

De Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid, die ook in de Hoeksche Waard actief is, heeft twee nieuwe couveuses aangeschaft. Dat is nodig omdat de huidige twee couveuses zijn bevestigd op hun eigen brancard, waardoor er altijd eerst van brancard gewisseld moet worden voordat een pasgeboren baby kan worden vervoerd.

,,Deze lichtgewicht couveuses, die qua uiterlijk en materiaal wel wat weghebben van een ruimtecapsule, hebben als groot voordeel dat ze op elke brancard bevestigd kunnen worden'', meldt de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid. Daarnaast hebben de nieuwe couveuses ook betere veiligheidsvoorzieningen voor de baby.

Een couveuse in een ambulance is nodig omdat pasgeboren kinderen in een noodsituatie erin bewaakt kunnen worden, er zuurstof kan worden toegediend en de baby door een warmhoudmatras op temperatuur kan worden gehouden.

Het ambulancepersoneel heeft de couveuses niet dagelijks nodig. Zo'n tien keer per jaar moeten baby's direct na de geboorte vervoerd worden naar het ziekenhuis, met extra ondersteuning.

Elke dag op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.  

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen