Werkzaamheden voor de parallelweg en nieuw fietspad langs de N217.
Volledig scherm
PREMIUM
Werkzaamheden voor de parallelweg en nieuw fietspad langs de N217. © Jeffrey Groeneweg

Tweebaansweg was geen optie voor provincie en gemeente bij de aanpak van N217

Bij sommige automobilisten in de Hoeksche Waard gaat de roep op om een tweebaansweg aan te leggen in plaats van een parallelweg bij de aanpak van de N217. Een 2x2-baansweg is echter nooit een reële optie geweest voor de gemeente en de provincie, laten zij weten.

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  7

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Niet wachten op nieuw onheil: ‘Alsof we Schiermonnikoog zijn... We zijn juist eiland van handel en industrie’
  PREMIUM

  Niet wachten op nieuw onheil: ‘Alsof we Schiermon­nik­oog zijn... We zijn juist eiland van handel en industrie’

  Eerst het coronavirus, daarna de verkeersperikelen rond de Haringvlietbrug. Een religieuze dweper zou de komst van ‘10 plagen’ vermoeden, en zeggen: ‘Wat volgt?’ Maar de Ondernemersvereniging Hoeksche Waard is er niet de vereniging naar mogelijk nieuw onheil lijdzaam af te wachten. Met het manifest ‘Samen Sterk 2022-2026’ wil ze zorgen voor een vruchtbaar economisch klimaat op het eiland. Hoe? Via gemeentelijk beleid.
 3. Dit is waarom het volgens VVD-raadslid Odilia Sibrijns goed gaat met de Hoeksche Waard (maar het kan beter)
  PREMIUM

  Dit is waarom het volgens VVD-raads­lid Odilia Sibrijns goed gaat met de Hoeksche Waard (maar het kan beter)

  Voor notoire mopperaars die hun handen nooit uit de mouwen steken, kan ze geen sympathie opbrengen. Je zou ze comfortklagers kunnen noemen, in haar optiek. Zeker omdat VVD-raadslid Odila Sibrijns als bereisd persoon vaak over de landsgrenzen heeft gekeken, weet ze ‘dat het in Nederland zo slecht nog niet gaat’. De Hoeksche Waard is daar geen uitzondering op, al kan het beter.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard