Volledig scherm
Oude Raadhuis Oud-Beijerland. © Qphoto

Twijfels over nieuwbouwplannen: 'Meer nodig dan ander verfje op oude Raadhuis'

De bewonersgroep die recent in verweer kwam tegen de aanbouw van het oude Raadhuis in Oud-Beijerland rekent erop dat rekening wordt gehouden met de wens van de bijna 800 Oud-Beijerlanders die hun handtekening zetten.

Zij hopen de nieuwbouwplannen tegen te houden. Maar gerust zijn ze niet. ,,Want de gemeente spreekt over een aanpassing van het huidige ontwerp'', verduidelijkt een woordvoerder van de bewonersgroep. ,,Daar hebben wij bedenkingen bij. Wij willen meer veranderingen dan alleen een ander kleurtje verf. Maar we zijn constructief in en gaan uit van de goede bedoelingen van de gemeente.'' De bewoners zijn namelijk op zich niet tegen een aanbouw aan het historische pand. ,,Maar niet in de vorm van dit bombastische, sterk aangezette pand. Het dringt zich te veel op de voorgrond. Hier past veel meer een ondergeschikt pand dat recht doet aan de oude Dorpskerk en het oude Raadhuis.''

De bewonersgroep schuift met meerdere betrokkenen aan bij de gemeente over het ontwerp van het oude Raadhuis waar de bibliotheek naartoe gaat. Van meerdere kanten kwamen bezwaren. De gemeente zegt het veelbesproken project weer op te willen pakken en daarvoor met zo'n twaalf mensen uit de gemeenschap om de tafel te willen. De architecten zullen aanwezig zijn. Wie ook mee wil praten, kan zich aanmelden bij de gemeente.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen