Volledig scherm
Sinds juli rijdt de nachtbus op vrijdag- en zaterdagnacht van Rotterdam naar Oud-Beijerland. © Joep van der Pal

Uitbreiding nachtnet een van de prioriteiten in 2019

Alle lichten staan op groen voor de uitbreiding van de nachtbusdienst tussen Rotterdam en de Hoeksche Waard. Ook in de nacht moeten straks bussen rijden naar Korendijk en Binnenmaas.

Als het aan de gemeente Korendijk had gelegen was een eindhalte in Goudswaard al lang en breed in gebruik. Een half jaar geleden kon dat volgens wethouder Paul Boogaard prima worden ingepast in de proefperiode, die nu alleen bestaat uit een nachtverbinding tussen Rotterdam en de Zinkweg in Oud-Beijerland. Maar eindhaltes in Goudswaard en 's-Gravendeel, met tussenstoppen onderweg, liggen voor de hand.

,,Eigenlijk liggen de routes naar Binnenmaas en Korendijk al klaar. Sterker: er liggen al prijsvoorstellen bij Connexxion. Dus het kan in principe snel worden uitgebreid'', zegt Boogaard. ,,Er is animo bij ons en bij Connexxion.''

Heinenoord

Want sinds juli rijdt de nachtbus op vrijdag- en zaterdagnacht van Rotterdam naar Oud-Beijerland. Volgens Connexxion is de verbinding een succes en worden er per uitgaansnacht zo'n dertig jongeren vervoerd tussen het Centraal Station in Rotterdam en Oud-Beijerland. Omdat jongeren ook midden in de nacht kunnen uitstappen bij het centraal gelegen busstation in Heinenoord, zijn ook de andere dorpen in de Hoeksche Waard al enigszins gedekt.

Maar die dekking moet beter, stelt Boogaard. Hij voerde onlangs al een gesprek met de directie van het vervoersbedrijf en kreeg te horen dat voor hen ook de uitbreiding snel geregeld kan worden. Maar het officiële akkoord moet komen van de nieuwe gemeente Hoeksche Waard, die per 1 januari 2019 actief is. ,,Het is aan de gemeente om te beslissen hoe het verder gaat en of de bus ook langs andere plekken op het eiland kan gaan rijden'', zegt een woordvoerster.

De gemeente Oud-Beijerland draagt momenteel de kosten voor de proefperiode waarin de nachtbus nu rijdt. Of ook de toekomstige gemeente Hoeksche Waard die kosten voor rekening wil nemen is onduidelijk. Maar als het aan wethouder Boogaard ligt, is het antwoord duidelijk. ,,Ik wil graag mijn opvolger in de nieuwe gemeente aanbevelen om de uitbreiding van de nachtbus als eerste op te pakken.''

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard