Volledig scherm
Wethouder Harry van Waveren zette na de ongelukken een versnelde procedure in gang. ,,Dat er de afgelopen tijd meerdere ongelukken plaatsvonden, betreur ik zeer'', aldus Van Waveren. © Politie Hoeksche Waard

Vaart achter aanpassing kruising Torensteelaan

De gemeente Hoeksche Waard zet extra vaart achter de aanpassing van de kruising Torensteelaan en Schuringsedijk in Numansdorp na meerdere zware ongelukken.

Eerder maakte de gemeente al bekend de betonblokken te verwijderen en de weg eerder open te stellen, nadat bewoners en het CDA aan de bel trokken.

Binnen twee weken moeten daar ook nieuwe, tijdelijke drempels bij komen om het verkeer te laten afremmen. Zo moet duidelijk zijn dat automobilisten op de Torensteelaan geen voorrang hebben op het verkeer op de dijk. Ook wordt de definitieve inrichting van de kruising versneld aangepakt.

De Torensteelaan was voorheen alleen open voor bouwverkeer van en naar de nieuwbouwwijk. De betonblokken op de kruising, die moesten aangeven dat de weg nog dicht was, zorgden bij veel bestuurders voor verwarring. ,,Automobilisten begrepen de situatie niet en probeerden hun eigen weg te zoeken'', aldus Perry van der Elst, projectleider ruimtelijke ontwikkeling van de gemeente Hoeksche Waard.

Sinds vorige week is de kruising opengesteld voor het normale verkeer. Ook werden de betonblokken weggehaald. Toch ging het begin deze week weer mis: twee auto's raakten bij een botsing flink beschadigd, de bestuurders kwamen met de schrik vrij.

Wethouder Harry van Waveren zette na de ongelukken een versnelde procedure in gang. ,,Dat er de afgelopen tijd meerdere ongelukken plaatsvonden, betreur ik zeer'', aldus Van Waveren. ,,Hopelijk wennen inwoners van Numansdorp straks snel aan de nieuwe situatie en zorgen we samen voor een veilige overgang.''

Wanneer wordt begonnen met de aanpak van de definitieve verkeerssituatie is niet bekend. Van der Elst: ,,Vanwege krapte op de markt is het niet makkelijk om snel mensen en materiaal te regelen. Wel hebben we de aannemer gevraagd of hij zo snel mogelijk wil beginnen.''

Tijdelijk

De drempels zijn tijdelijk. In de definitieve situatie heeft niet het verkeer op de Schuringsedijk, maar het verkeer vanaf de Torensteelaan voorrang. Ook voor fietsers wordt de Torensteelaan aangepast. In het midden komt een opstelplaats waardoor fietsers in twee keer de weg over kunnen steken.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen