Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ROBIN UTRECHT

Vader mishandelt handhaver in bijzijn van zijn kinderen

Geschopt, geslagen en meerdere keren bij de keel gegrepen: een handhaver van de gemeente is afgelopen weekend in Mijnsheerenland ernstig mishandeld door een automobilist. De ongeduldige bestuurder had ‘last’ van een wegomlegging en ging de handhaver te lijf, terwijl zijn kinderen toekijken vanuit de auto. Agenten hebben de man aangehouden in zijn woning, meldde de politie maandag. 

Door werkzaamheden aan de provinciale weg en een omleiding was het zaterdagmiddag druk op de Laan van Westmolen in Mijnsheerenland. Een gemeentelijke handhaver en verkeersregelaar waren aanwezig om het verkeer in juiste banen te leiden en sluipverkeer tegen te houden.

Rond 12.00 uur werd een bestuurder aangesproken door een handhaver. Achter het voertuig ontstond een rij. Een ongeduldige automobilist in deze rij zag zijn kans schoon en probeerde via de stoep naar zijn nabijgelegen huis te rijden.

De handhaver sprak de man hierop aan, waarna een verhit gesprek ontstond. De bestuurder stapte uit, waarna de situatie volledig escaleerde. De automobilist sloeg en trapte de handhaver en greep hem diverse keren bij de keel. De man liep daarna met zijn kinderen, die vanuit de auto hadden toegekeken, naar zijn woning. Daar is hij even later door de politie aangehouden. De man is ‘s avonds weer vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie buigt zich over de vervolging van de automobilist.

Onacceptabel 

Burgemeester Govert Veldhuijzen reageert ontstemd op het voorval. ,,Geweld tegen hulpverleners, of het nu brandweerlieden, politie, ambulancepersoneel of in dit geval onze handhavers, is te allen tijde onacceptabel‘’, zegt hij. ,,Hiermee wordt een grens overschreden. Ik ben blij met de adequate reactie van de politie.‘’

Quote

Hiermee wordt een grens overschre­den

Burgemeester Govert Veldhuijzen

Verkeersregelaar

In Hellevoetsluis kwam eerder dit jaar een 68-jarige verkeersregelaar om het leven. Hij overleed na een ongeval waarbij een tractorbestuurder stoptekens zou hebben genegeerd. 

Verkeersregelaars, motorrijders en EHBO‘ers brachten na zijn dood een laatste eerbetoon aan hem. Met de erehaag wilde de groep ook een statement maken. ,,Er moet beter voor ons worden gezorgd. Iedereen die te maken heeft met dit werk, moet zich veilig kunnen voelen. Daar heeft de overheid ook een rol in’’, klonk het. 

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen