Volledig scherm
De Koningsspelen is een van de evenementen waarbij sport en cultuur al worden gecombineerd. © Qphoto

'Vaker sport én cultuur aanbieden in Hoeksche Waard'

De activiteiten die de combinatiefunctionarissen op het eiland organiseren, krijgen in de toekomst vaker een cultureel element. Dit jaar is daarmee al een begin gemaakt, meldt wethouder Joanne Blaak op schriftelijke vragen van de fractie Pahladsingh-Rood.

Combinatiefunctionarissen worden al enkele jaren door de gemeenten ingehuurd om evenementen als bijvoorbeeld de Koningsspelen of spelletjesmiddagen in de vakantieperiode te organiseren. Vier van de vijf ex-gemeenten in de Hoeksche Waard maakten daar gebruik van via Hoeksche Waard Actief. ,,Bij drie van de vier maakte cultuur niet of nauwelijks deel uit van de oorspronkelijke opdracht, bij één gemeente al wel'', blikt Blaak terug op die situatie.

Sinds de herindeling van de gemeente Hoeksche Waard is dat beleid onder de loep genomen. De eerste tekenen om meer cultuur in te passen in de activiteiten zijn al zichtbaar. Onder meer tijdens de afgelopen Koningsdag waren er behalve sport ook enkele culturele activiteiten voor de honderden basisschoolleerlingen, zoals muziek- of knutsellessen. Daarnaast is het voor kinderen mogelijk om via de verenigingsondersteuning kennis te maken met sport- én cultuuractiviteiten tijdens en buiten de schooltijd.

Cultuurbeleid

Een cultuurcoördinator van de gemeente werkt samen met de combinatiefunctionarissen verder aan het integreren van sport- en cultuuractiviteiten. Daarnaast wordt er tijdens de bijeenkomsten die moeten leiden tot het nieuwe cultuurbeleid in de Hoeksche Waard gesproken over mogelijke verbeterpunten.

Blaak: ,,Ook die uitkomsten zullen we gebruiken om het cultuuraandeel verder uit te breiden.‘’

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen