Volledig scherm
Bocce © Wikimedia

Ventura Sport wil het Italiaanse ‘Bocce’ introduceren

Korfbal- en jeu de boulesvereniging Ventura Sport in Strijen haalt een nieuwe sport naar de Hoeksche Waard: Bocce, een kruising tussen bowls en jeu de boules.

Het van oorsprong Italiaanse spel, dat je uitspreekt als 'botsje', is voor de vereniging een manier om jong én oud hetzelfde spel te laten spelen. Daarnaast is het uitermate geschikt voor sportliefhebbers met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

Vanwege de eenvoudige regels en het feit dat Bocce fysiek weinig van de spelers vraagt, is dat een uitstekende manier om alle leden van Ventura Sport hetzelfde spel te laten spelen.

Op een baan van zo'n twintig meter lengte is het de bedoeling dat de deelnemers hun gekleurde bal zo dicht mogelijk bij het richtpunt, dat eerder is opgegooid, plaatsen. Wie daar het beste in slaagt, wint.

Omdat de sport nieuw is in de Hoeksche Waard houdt Ventura Sport op 7 september een clinic. Op die dag, die om 10.00 uur begint, kunnen sporters die hierin geïnteresseerd zijn kennis maken met het spel. Aanmelden is mogelijk tot en met 1 september.

Elke dag op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.  

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen