Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Verder met turbines ondanks hevige kritiek

In sneltreinvaart denderen de gemeente Binnenmaas en initiatiefnemers Eneco en Renewable Factory door met de windmolenplannen voor de Hoeksche Waardse kant van de Oude Maas. De hevige kritiek uit Barendrecht ten spijt.

Marcel Groot van de Stichting Wind van Voren noemde de plannen om vijf windmolens zo hoog als de Euromast te bouwen 'absurd'. De reactie van Binnenmaas op vragen en bezwaren van belanghebbenden zijn volgens hem 'onthutsend'. ,,Die zijn gebaseerd op foute aannames'', stelde Groot gisteravond tijdens de raadscommissie ruimtelijke zaken van Binnenmaas. ,,Het is een grote leugen.''

Ook Maarten van Boekel, voorzitter van de vereniging van eigenaren van appartementencomplex Duykerzight in Barendrecht, spuwde zijn gal. Volgens hem heeft de gemeente Binnenmaas in een eerder stadium een procedurefout gemaakt, omdat een toezegging dat bewoners van het complex 'zo snel als mogelijk nader bericht ontvangen' niet is nagekomen. Hij dreigt met juridische stappen.

Volgens Binnenmaas-wethouder Leon van Noort, woonachtig in Barendrecht, gaat het om een communicatiefout en was er geen verplichting voor Binnenmaas om mensen persoonlijk te antwoorden. Ook wethouder Lennart van der Linden toog naar Binnenmaas. Hij stelde dat de onderzoeken onvoldoende inzicht geven in de effecten van de turbines en wees op de nadelen. ,,Het recreatiegebied langs de Oude Maas wordt ernstig in beleving aangetast.'' De raad neemt op 28 september het definitieve besluit.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard