Volledig scherm
Poldersche Molen in Maasdam © Gratis

'Vette cheque' voor opknapbeurt Poldersche Molen

De provincie Zuid-Holland heeft ruim 64.000 euro beloofd aan de Poldersche Molen in Maasdam. Het geld is bedoeld om de molen aan de Polderdijk te renoveren.

Elk jaar investeert de provincie flink in rijksmonumenten, zoals de Hoeksche Waardse molen. Dit jaar deelt de provincie maar liefst 3 miljoen euro uit. Die investering is volgens het provinciebestuur nodig om 'verval en leegstand' van de monumenten tegen te gaan. Terwijl het juist belangrijk is om de bijzondere gebouwen in de regio te behouden en 'door te geven aan de volgende generatie'.

Tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
Renovatie molen Maasdam © Qphoto

Dat de Poldersche Molen met hulp van overheidssubsidie wordt gerenoveerd is op zichzelf niet bijzonder. De Stichting Molens Binnenmaas, waar het gros van de molens op het eiland onder valt, vraagt bij elk renovatieproject subsidies aan. Omdat de kosten voor het werken aan de molen dusdanig hoog zijn, is het voor een stichting ondoenlijk om dat zelf te financieren.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (14%)
  • Nee (86%)
544 stemmen