Volledig scherm
Zonnepanelen © ANP XTRA

Vierwiekenplein klaar voor eerste uren zon!

Het zonnepanelenproject postcoderoos op de daken van het Vierwiekenplein in Oud-Beijerland is klaar voor de start. Eind deze maand, op 27 mei, is er nog een laatste informatiebijeenkomst.

Bij de postcoderoos kunnen bewoners van de aangrenzende postcodes van het Vierwiekenplein, dit zijn 3262, 3263, 3264 en 3261, intekenen op de energie die door de zonnecellen op het dak van de 'buren' wordt opgewekt. Die energie is over, omdat de bedrijven niet alle ruimte op hun dak voor zichzelf nodig hebben.

Daarom besloten woningcorporatie HW Wonen en coöperatie Hoeksche Waard Duurzaam een plan te bedenken en de overtollige energie aan particulieren te gunnen. Zij kunnen zich inschrijven en zo zonder zelf dure panelen te installeren, toch schone energie gebruiken in hun woning.

Volgens Arie Brussaard uit Oud-Beijerland, bestuurslid van de coöperatie Vierwiekenplein, zijn de 'onzekerheden over de overheidsregeling aanleiding om geen zonnepanelen op je eigen dak te leggen'. De postcoderoos biedt daarom uitkomst.

Behalve in Oud-Beijerland is er ook een 'roos' in Numansdorp.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen