Volledig scherm
Het vijfde voetbalelftal van vv Strijen. © vv strijen

Vijfde elftal van Strijen wil live voetballen op FOX Sports

Het vijfde voetbalelftal van Strijen doet een poging zijn kampioenswedstrijd live op FOX Sports uitgezonden te krijgen. De televisiezender heeft een verkiezing uitgeschreven om één wedstrijd uit het lagere amateurvoebal rechtstreeks op televisie uit te zenden. Dat gebeurt met de actie KampioensKoorts.

Strijen 5 is een van de enkele honderden teams die zijn kampioensduel ook rechtstreeks op FOX Sports uitgezonden wil krijgen. Het team, dat uitkomt in de vierde klasse van het amateurvoetbal en daarin voor het eerst kampioen kan worden, hoopt dat te doen op ‘modderig veld 3’, op een veld ‘omheind door kapotte reclameborden, groen en roest gekleurd.’

Zure geur

De mannen van Strijen 5 hebben een promoverhaal opgeschreven om stemmen te trekken. ,,De kleedkamers kenmerken zich door de zure geur van scheenbeschermers en ongewassen sokken.In het midden staat een oude massagetafel die dient als verzamelplek van portemonnees. Naast de deur zit onze keeper, nog ruikende naar zijn bezoek aan de kroeg de avond daarvoor. Verschillende veldspelers zoeken een shirt-maat xxl, om enigszins hun rondingen te verbloemen. De aanvoerder bespreekt de tactiek nog met de trainer, de enige twee serieuze vandaag. Hoorbaar is de grootspraak, voornamelijk verhalen waar andere nooit bij zijn geweest. Onder de bankzitters wordt getost wie moet vlaggen, terwijl de pineut al lang bekend is. Langzaam wordt het volume van de kroegmuziek getemperd, de trainer gaat staan. Hij begint zijn speech over het belang van deze wedstrijd, maar iedereen denkt al aan de 3e helft. Maar als afsluiter herhaalt hij de legendarische woorden van Theo Reitsma uit 1988: ‘Strijen 5, ja dit is een goed stel hoor.’’

Vorig jaar was Be Quick 2 de winnaar van de verkiezing. De kampioenswedstrijd van de zaterdagamateurs werd volledig uitgezonden op FOX Sports. 

Stemmen op Strijen 5 kan overigens via deze link.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard