De villa aan de Bevershoekstraat.
Volledig scherm
De villa aan de Bevershoekstraat. © Hulstkamp Makelaars.

Villa van 3,65 miljoen euro raakt niet verkocht, nu is er een plan voor 14 zorgappartementen

Al meer dan vier jaar is er geen koper voor te vinden. En dus is er een nieuw plan in de maak voor de riante villa aan de Bevershoekstraat in ’s-Gravendeel. Een iniatiefnemer heeft zich bij de gemeente Hoeksche Waard gemeld om het luxe woonhuis om te bouwen tot 14 zorgappartementen voor senioren.

Op het gemeentehuis in Maasdam ligt een principeverzoek klaar dat door de nog onbekende iniatiefnemer is ingediend. Hij wil de duurste te koop staande woning van de Hoeksche Waard, die zo´n 3,65 miljoen euro moet kosten, omtoveren tot een woonwalhalla voor zorgbehoevende senioren. ,,Het college van de gemeente heeft met dat verzoek ingestemd’’, bevestigd ook een woordvoerster van de gemeente. 

Het is echter nog te vroeg om gedetailleerd op de plannen in te gaan, meldt de gemeente. Het plan wordt de aankomende periode verder uitgewerkt. Onder meer op het gebied van stedenbouwkundige elementen, maar ook als het gaat om het verkeer, de eventuele parkeerproblemen en de zorg die er verleend kan gaan worden. ,,Er wordt dan ook een bewonersbijeenkomst, afhankelijk van de coronamaatregelen gebeurt dat fysiek of digitaal, georganiseerd om omwonenden en andere belangstellenden hierover te informeren’’, stelt de woordvoerster. 

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen