PREMIUM
Visgraten, botten of dat laatste slokje koffie: Michka gooit nooit kliekjes weg
Koken volgens circulaire principes: lokaal, met zo min mogelijk verspilling en niet zelden met groenten in de hoofdrol. Voor Michka Chel van Kookstudio Hoeksche Waard is het de normaalste zaak van de wereld. Aan kliekjes doet zij niet. Ook niet tijdens de feestdagen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Zo houd je je messen het handigst scherp (met bonustip voor je kartelmes)
Met twee, hooguit drie goede koksmessen kun je een heel kokend leven voort. Maar dan moet je ze wel goed verzorgen. Hoe doe je dat? -
Met video14
Dit is nu de meest verkochte autokleur ter wereld
Chemieconcern BASF heeft uitgezocht wat wereldwijd de populairste exterieurkleuren van nieuwe auto’s zijn. De verrassing is dat er steeds meer bijzondere kleuren bijkomen, zoals bijvoorbeeld ‘violet’. Bij de top 3 is het al jaren stuivertje wisselen tussen zwart, wit en grijs. -
PREMIUM
Randde H. (60) de dochter van zijn beste vriend aan? ‘Ik denk er elke nacht aan en heb er nachtmerries van’
Een hechte, jarenlange vriendschap tussen twee Dordtse gezinnen klapte nadat de 60-jarige H. werd beticht van aanranding. Volgens de tienerdochter van zijn beste vriend betastte H. haar na afloop van een nieuwjaarsfeestje aan billen en vagina. ,,Het was een normale knuffel, zoals altijd. Niks meer en niks minder”, verdedigde de verdachte zich maandag in de rechtbank. -
PREMIUM
Makelaar ziet regelmatig mobiele douchecabine in woonkamer bij oudere mensen staan
-
PREMIUM
Dankzij slimmere keuzes verdwijnt hier minder eten in afvalbak: ‘Zelfs laatste slok koffie kun je hergebruiken’
Wie in de horeca werkt, weet dat de borden die worden uitgeserveerd, niet altijd leeg gelikt retour gaan. En sommige ingrediënten verkleuren met deze zomerse temperaturen wel heel erg snel, waardoor ook deze - ongebruikt - in de kliko belanden. Voedselverspilling in de horeca is een big deal. Vier ondernemers uit de Hoeksche Waard pakken het vanaf nu heel anders aan. Dankzij slimmere keuzes hebben zij het bordenafval per gast met gemiddeld een derde weten te verkleinen.
-
‘Koningin kliekjesverwerker’ geeft online kookworkshop tegen voedselverspilling
Michka Chel van Kookstudio Hoeksche Waard uit Numansdorp presenteert vrijdag 16 september een online kookworkshop tegen verspilling. Maar liefst honderd Hoeksche Waarders kunnen hier gratis aan meedoen, gewoon vanuit huis. Het belooft een leerzame middag te worden, want Chel is ‘koningin kliekjesverwerker'. -
-
-
LEZERSBRIEVEN
Lezers kritisch op bezwaren omwonenden crisisopvang Oekraïners in Dordrecht
De crisisopvang voor Oekraïners in een hotelboot aan de Korte Wantijkade in Dordrecht houdt onze lezers bezig. De bezwaren van omwonenden, die vrezen voor aantasting van hun woongenot, stuit sommige lezers tegen de borst. Ook de plannen voor hoogspanningsmasten door de Biesbosch noopt lezers in de pen te klimmen. -
Mijn bevalling
Doete is verloskundige en heeft een ‘droombevalling’: ‘Ik voelde dat ik al op 9 centimeter zat’
Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Verloskundige Doete Reitsma (33) wist zeker dat ze in het ziekenhuis wilde bevallen, tot ze zwanger werd.