Ook visgraten kun je prima hergebruiken, aldus chefkok Michka Chel. Als basis van bijvoorbeeld soep, bouillon of saus.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook visgraten kun je prima hergebruiken, aldus chefkok Michka Chel. Als basis van bijvoorbeeld soep, bouillon of saus. © Jeffrey Groeneweg

Visgraten, botten of dat laatste slokje koffie: Michka gooit nooit kliekjes weg

Koken volgens circulaire principes: lokaal, met zo min mogelijk verspilling en niet zelden met groenten in de hoofdrol. Voor Michka Chel van Kookstudio Hoeksche Waard is het de normaalste zaak van de wereld. Aan kliekjes doet zij niet. Ook niet tijdens de feestdagen.

 1. Randde H. (60) de dochter van zijn beste vriend aan? ‘Ik denk er elke nacht aan en heb er nachtmerries van’
  PREMIUM

  Randde H. (60) de dochter van zijn beste vriend aan? ‘Ik denk er elke nacht aan en heb er nachtmer­ries van’

  Een hechte, jarenlange vriendschap tussen twee Dordtse gezinnen klapte nadat de 60-jarige H. werd beticht van aanranding. Volgens de tienerdochter van zijn beste vriend betastte H. haar na afloop van een nieuwjaarsfeestje aan billen en vagina. ,,Het was een normale knuffel, zoals altijd. Niks meer en niks minder”, verdedigde de verdachte zich maandag in de rechtbank.
 2. Dankzij slimmere keuzes verdwijnt hier minder eten in afvalbak: ‘Zelfs laatste slok koffie kun je hergebruiken’
  PREMIUM

  Dankzij slimmere keuzes verdwijnt hier minder eten in afvalbak: ‘Zelfs laatste slok koffie kun je hergebrui­ken’

  Wie in de horeca werkt, weet dat de borden die worden uitgeserveerd, niet altijd leeg gelikt retour gaan. En sommige ingrediënten verkleuren met deze zomerse temperaturen wel heel erg snel, waardoor ook deze - ongebruikt - in de kliko belanden. Voedselverspilling in de horeca is een big deal. Vier ondernemers uit de Hoeksche Waard pakken het vanaf nu heel anders aan. Dankzij slimmere keuzes hebben zij het bordenafval per gast met gemiddeld een derde weten te verkleinen.