Volledig scherm
Behalve GOZ in Mijnsheerenland hebben ook SV Heinenoord, FC Binnenmaas en Strijen regelmatig klachten over jongeren op het sportcomplex. © Folkert Krol

Voetbalclub GOZ: einde aan overlast

Jongerenoverlast op het complex van voetbalclub GOZ uit Mijnsheerenland moet dit jaar over zijn. Dat zegt voorzitter Jan Pieter de Ruiter.

GOZ-voorzitter Jan Pieter de Ruiter sprak tijdens zijn nieuwjaarstoespraak de wens uit om de 'jarenlange overlastsituatie te kunnen oplossen in 2018'. Hulp van de gemeente Binnenmaas is daarbij noodzakelijk. De Ruiter hoopt dat naast de gemeente ook leden, trainers en begeleiders er op toezien dat het sportpark alleen tijdens de openingstijden gebruikt wordt. ,,Er worden nog te veel leden gesignaleerd op het hoofdveld'', zegt hij. Deze leden, met name jongeren, veroorzaken overlast voor omwonenden door buiten de openingstijden over het hek rond het complex te klimmen.

Sinds de opening van het kunstgrasveld, in 2013, maakt de jeugd in Mijnsheerenland buiten de openingstijden gebruik van het sportcomplex. Zij voetballen op het veld, waarbij de bal terugkaatst van de reclameborden. Met name inwoners van de Binnenbans ervaren daardoor geluidsoverlast.

Niet de enige

De voetbalclub uit Mijnsheerenland is niet de enige vereniging in de Hoeksche Waard die te maken heeft met overlast. De laatste twee jaar kampten onder meer FC Binnenmaas in Maasdam, SV Heinenoord en voetbalvereniging Strijen met overlast. In de zomer van 2015 lieten jongeren regelmatig rommel achter in de dug-out van FC Binnenmaas. Een jaar later werd Strijen getroffen door 'hangjongeren' en sneuvelden de glazen ruiten van de dug-out en werden er kunststof stoelen vernield.

In Heinenoord werd de tribune begin dit jaar besmeurd, doordat indringers graffiti hadden gespoten. De kosten voor de schoonmaak liepen op tot enkele duizenden euro's, die voorzitter Arie van den Berg uiteindelijk verhaalde op de daders, die op camerabeelden stonden.

Volledig scherm
Bij FC Binnenmaas lieten jongeren rommel achter in de dug-out. © Gratis

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

poll

Een P+R in Heinenoord is hard nodig

  • Ja (0%)
  • Nee (0%)
  • Neutraal (0%)
0 stemmen