Voorzitter Arie van den Berg van SV Heinenoord.
Volledig scherm
Voorzitter Arie van den Berg van SV Heinenoord. © John de Pater

Voetbaljeugd in Heinenoord op de bon

Na meerdere waarschuwingsgesprekken heeft de politie voetballers in Heinenoord toch beboet. Zij betraden het sportpark aan de Tienvoet om een balletje te trappen, maar overtraden daarmee de regels van de overheid door niet in groepen samen te komen.

Het RIVM heeft sportclubs de opdracht gegeven hun terreinen te sluiten om zo de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. SV Heinenoord wil graag aan die oproep voldoen, alleen kan het terrein niet hermetisch afsluiten omdat er ook een buitenschoolseopvang (BSO) en een werkruimte van een fysiotherapeut op het terrein aanwezig is. ,,Daardoor lukt het ons doordeweeks niet het terrein dicht te houden’’, laat de club weten. ,,Wel willen we aangeven dat voetballen op de velden van het sportcomplex niet is toegestaan.’’

Heinenoord doet daarom een dringend beroep op de voetballers in het dorp om van het terrein weg te blijven. Eerder deze week heeft de politie waarschuwingen uitgedeeld, maar recent zijn kinderen ook daadwerkelijk beboet die op het voetbalveld een balletje wilden trappen. ,,Dit is niet op initiatief van de club, maar een beslissing van de overheid’’, benadrukt het bestuur van SV Heinenoord in haar mededeling.

De sportcomplexen zijn in principe afgesloten tot en met 6 april. 

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen