Volledig scherm
Het team haalt geld op voor hun zieke teamgenoot. © NSVV

Voetbalsters collecteren voor zieke Kiki Köhler (24)

Dames-1 van de Numansdorpse voetbalvereniging NSVV ging vorige week niet het veld op om te trainen, maar langs de deuren met een bus. Dat deed het team om te collecteren voor de ziekte van Huntington. Ook afgelopen zaterdag, tijdens de eerste thuiswedstrijd, stond een collectebus klaar in het clubhuis.

De speelsters doen dit voor hun teamgenoot, de 24-jarige Kiki Köhler. Köhler kreeg vorig jaar de diagnose Huntingon. ,,Haar vader en haar opa hadden het ook en zijn er allebei aan overleden'', vertelt trainer Leon Leeuwenburgh. Huntington is een progressieve, erfelijke aandoening die niet te genezen is. De oorzaak is een afwijking in het DNA. Het tast geleidelijk de spraak, motoriek en het verstand van de patiënt aan.

Steunen

Leeuwenburgh: ,,Kiki en haar moeder haalden afgelopen week ook geld op voor onderzoek naar de ziekte. Het team wil haar graag steunen. Het is een hechte groep meiden die altijd voor elkaar klaar staan. De collecte was een succes, er werd gul gegeven.''

Quote

De collecte was een succes, er werd gul gegeven

Trainer Leon Leeuwenburgh

De voetbalsters kregen hulp uit onverwachte hoek binnen hun club. De jongens van J013-2 zamelden flessen in om een extra bijdrage te kunnen leveren.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen