Volledig scherm
Jan Pieter Lokker. © Gemeente

Waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker 'past niet alleen op de winkel’

Jan Pieter Lokker, per 23 december de derde waarnemend burgemeester in de gemeente Hoeksche Waard, komt niet alleen om 'op de spreekwoordelijke winkel te passen'. Dat zegt SGP-fractievoorzitter Adriaan van der Wulp.

Fractievoorzitters Arnold de Man (VVD), Karoline Vorthoren (CDA), Hein Verbiest (Lokalen Hoeksche Waard) en Miranda den Tuinder (D66) zijn blij dat na Peter van der Velden en Govert Veldhuijzen opnieuw voor een ervaren waarnemer is gekozen.

Adriaan van der Wulp (SGP) is dat ook. ,,Daardoor zal hij ook zeker zijn stempel niet willen drukken op de ontwikkelingen die in gang zijn gezet'', zegt hij. Aan de andere kant komt Lokker ook niet om uitsluitend op de winkel te passen, is Van der Wulps overtuiging na een eerste gesprek met de derde burgemeester van de Hoeksche Waard dit kalenderjaar. ,,Hij zal altijd vanuit oprechte interesse in de persoon - een inwoner, raadslid of bepaalde groepen - de verbinding zoeken om samen stappen te nemen. Omdat ook de tijdsduur maar kort is zal hij geen nadrukkelijke veranderingen willen doorvoeren.''

Vertraging

Lokker (CDA) draagt de ambtsketen van de Hoeksche Waard waarschijnlijk drie à vier maanden. Dan wil commissaris van de Koning Jaap Smit van de provincie Zuid-Holland de eerste kroonbenoemde burgemeester van Hoeksche Waard voordragen. Dat proces liep vertraging op omdat zowel Van der Velden (zelf ziek) als Veldhuijzen (echtgenote met ernstige gezondheidsklachten) voortijdig hun functie neerlegden.

Volgens De Man zal Lokker de komende maanden het college en de gemeenteraad verder begeleiden in het al ingezette bestuurlijke proces. Dat beslaat vooral het verder 'harmoniseren' van het beleid van de vroegere vijf eilandgemeenten. ,,Hij heeft ervaring in een vergelijkbare gemeente. Daarom ben ik blij met zijn aanstelling in de Hoeksche Waard.''

Den Tuinder: ,,Lokker is een man met daadkracht en heeft in andere gemeenten gezien wat er nodig is na een herindeling. Dat kan hij hier ook op gang brengen."

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen