Volledig scherm
© Qphoto

Waterglijbaan zorgt voor verkoeling

Op een ingezeept zeil van een helling glijden die met slootwater wordt natgehouden. Dat is het idee achter de Slip & Slide van Jong Hoekschewaard. In het Laningpark van Oud-Beijerland zorgde het zaterdag voor veel plezier en verkoeling bij de jeugd.

“Eigenlijk is de hittegolf te snel voorbij,” zegt jongerenwerker Elles Kruithof. “Dan was het nog drukker geweest vandaag.” Maar de pret is er niet minder om. Wie durft, mag een aanloop nemen en over de 30 meter lange baan naar beneden glijden. Aan het eind van de middag zijn het vooral kinderen in de basisschoolleeftijd die met veel lawaai en gespetter aankomen over de waterglijbaan. Ze landen in het gras, dat steeds meer verandert in een modderpoel.

De Slip & Slde begon stroef. “De pomp werkte niet goed en onze brandslang was te kort,” vertelt jongerenwerker Shane de Knijff. “Maar gelukkig mochten we van de brandweer een langere slang lenen.” Zo wordt het toch een waterfeest voor iedereen. De meesten glijden op hun buik naar beneden. Anderen beginnen staand aan de afdaling om uiteindelijk toch op twee billen te eindigen. Voor de kleintjes is het leuk om in een zwemband naar beneden te gaan, vooral als je onderweg af en toe een zetje krijgt.

De vijfjarige Damian had de schrik te pakken, toen iemand per ongeluk tegen hem aan botste. Maar samen met zijn vader durft hij wel voor de tweede keer. Hij komt glunderend terug en nu is zijn moeder aan de beurt. Die heeft daar op gerekend, want onder haar kleding draagt ze een badpak. “We wonen vlakbij, dus we kunnen thuis douchen en verkleden.” Elles en Shane letten goed op of er geen ongelukken gebeuren en of de baan zich goed houdt. “Er mogen geen scheuren in het zeil komen of scherpe dingen uitsteken.”

Wat verder opvalt zijn de enorme hoeveelheden vloeibare zeep die nodig zijn om alles gladjes te laten verlopen. Na een uur liggen er al zeker lege 50 flessen in een krat. Shane heeft al een oplossing voor de Slip & Slide van volgend jaar bedacht. “Misschien kunnen we vragen of iedereen zijn eigen zeep meeneemt.”

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard